Podcastproduktion for undervisere

Har du mod på at kaste dig over tilrettelæggelse, optagelser, klipning og redigering med dine elever, så tilbyder podcastfabrikken kursus for undervisere og andre formidlere.

 

Podcast er efterhånden et uundgåeligt medie og det egner sig i høj grad til undervisning i nutidens moderne skole. Mange lærere bruger i forvejen podcasts i undervisningen som et alternativ til læsning.
Digital kommunikation er en nødvendighed i dag og podcast er en formidlingsform, der kan bruges i stort set alle fag, eksempelvis dansk, samfundsfag, mediefag, musik, drama, projektopgave, eksamen osv. Produktion af podcast udemærker sig også ved, at forløbene kan tilrettelægges som både individuelle forløb og som gruppearbejde.

Beskrivelse

På kurset bliver underviseren tryg ved brug af redigeringsprogrammer og optagelser i undervisningen. Vi arbejder med forskellige virkemidler og laver redigerings og optageøvelser således at læreren bliver i stand til at tilrettelægge og gennemføre et podcastforløb med sine elever.

På kurset arbejder vi også med lyddesign, generel filhåndtering og rettigheder til brug af lyd. Lærerne producerer en podcast i løbet af kurset.

Overordnet målsætning

Underviseren bliver fortrolig med den tekniske side af produktionen og i stand til at gennemføre et podcastforløb med sine elever.

Midler

På kurset bliver underviseren fortrolig med at tilrettelægge en podcast og guide sine elever igennem udformning af manuskript.
Underviseren bliver introduceret til og fortrolig med filhåndtering og fil- formater. Der bliver undervist i optageteknik, tilrettelæggelse af speakes samt optagelse af speakes. Efter kurset vil underviseren mestre redigering, klipning og finalizing af podcast.

Podcastfabrikken har under navnet ”radio 1 hour” over 10 års erfaring med undervisning af elever på specialskoler, i folkeskoler og på Ungdomsskoler.

Kursusplan

( Alle dage fra 9.00 - 15.00 )

Dag 1

Introduktion til filformater, podcastgenre og optageteknik. Gennemgang af forskelligt udstyr og brugen af de forskellige optagere og mikrofoner. Optageøvelser og optagelser til podcast.

Dag 2

Redigering, Filhåndtering, tilrettelæggelse, øvelser i redigering af optagelser. Lyddesign, rettigheder, komponering af lydflader.

Dag 3

Klipning, komponering, lyddesign og finalizing. Vi klipper pod- casts færdig og laver ”finalizing”. Vi snakker om udstyr til brug i undervisningen, hvilke programmer og hvilket optageudstyr der er fordelagtigt at bruge . Evaluering.

Praktisk og økonomisk

  • Vi står får alt. Lokaler, udstyr o.a. Max 6 kursister.

  • kan tilrettelægges "on location"

  • 3000 ,- pr. kursist (ved minimum 3 og max. 6 kursister).